Editor časopisu Conversation Stephen Khan připravil pro listopadové vydání článek vyzývající k obohacování potravin vitamínem D. Zmiňuje, že nedostatek vitamínu D je rizikovým faktorem při nemoci COVID-19 a že v Anglii bylo plánováno během zimy poskytnout dvěma miliónům zranitelných osob doplňky. Dále upozorňuje, že by suplementaci měli provádět všichni. Někteří ohrožení ale nejsou zvyklí užívat tabletky a někteří na toto zapomínají, proto jsou vyzdviženy pozitivní zkušenosti s obohacováním potravin o vitamín D z Kanady a Skandinávie.
Nastal čas přidat trochu sluníčka (vitamínu D) do chleba a mléka

Categories:
Related Post

Nedostatek vitamínu D: čtyřnásobná smrtnost coviduNedostatek vitamínu D: čtyřnásobná smrtnost covidu
Lékařský časopis Medscape upozornil na retrospektivní studii týmu okolo belgického doktora Dietera de Smeta, která byla publikována v American Journal of Clinical Pathology. Autoři zjistili, že nedostatek vitamínu D při příjmu

Riziko úmrtí na covid při hladině déčka 125 nmol/l klesá k nuleRiziko úmrtí na covid při hladině déčka 125 nmol/l klesá k nule
Je už dlouhou dobu známo, že existuje silná korelace mezi závažností onemocnění způsobeného virem SARS-CoV-2 a sérovou hladinou vitamínu D. Dlouho se tak také diskutuje, jestli je nízká hladina vitamínu

I Velká Británie význam vitamínu D už znáI Velká Británie význam vitamínu D už zná
Britský Guardian shrnul v lednu 2021 situaci ohledně přijetí vitamínu D v souvislosti s nemocí covid-19 ve Velké Británii. Odborníci zprvu vedli spory, jestli se v případě tohoto vitamínu jedná o efektivní přehlíženou léčbu,