Editor časopisu Conversation Stephen Khan připravil pro listopadové vydání článek vyzývající k obohacování potravin vitamínem D. Zmiňuje, že nedostatek vitamínu D je rizikovým faktorem při nemoci COVID-19 a že v Anglii bylo plánováno během zimy poskytnout dvěma miliónům zranitelných osob doplňky. Dále upozorňuje, že by suplementaci měli provádět všichni. Někteří ohrožení ale nejsou zvyklí užívat tabletky a někteří na toto zapomínají, proto jsou vyzdviženy pozitivní zkušenosti s obohacováním potravin o vitamín D z Kanady a Skandinávie.
Nastal čas přidat trochu sluníčka (vitamínu D) do chleba a mléka
Categories:
Related Post
Nedostatek vitamínu D: čtyřnásobná smrtnost coviduNedostatek vitamínu D: čtyřnásobná smrtnost covidu
Lékařský časopis Medscape upozornil na retrospektivní studii týmu okolo belgického doktora Dietera de Smeta, která byla publikována v American Journal of Clinical Pathology. Autoři zjistili, že nedostatek vitamínu D při příjmu
Vitamín D jako kauzální nástroj proti coviduVitamín D jako kauzální nástroj proti covidu
V mimořádném vydání odborného časopisu Nutrients autoři příspěvku dospívají k závěru, že suplementaci vitamínu D lze doporučit za účelem prevence a léčby nemoci covid-19, a to nejen na základě jeho bezpečnosti,
Co Čech, to málo vitamínu DCo Čech, to málo vitamínu D
Ani 1 Čech ze 100 nepokryje dostatečný příjem vitamínu D svojí stravou, uvádí na základě svých zjištění Státní zdravotní ústav. Přitom tvorba déčka pomocí slunění je po většinu roku taky